Skole-Kirke samarbejde i Lind

I Rind og Kollund sogne prioriterer vi samarbejdet med skolerne højt. I kirken har vi blandt andet konfirmander, minikon­firmander og elever på flere klassetrin, der deltager i de mange projekter, som kirkerne aktivt samarbejder med de to skoler om.

I undervisningssammenhæng kan en middelalderkirke som Rind kirke med sine autentiske omgivelser tilbyde børnene nogle helt unikke læringsrammer.

Læs mere herunder om nogle af de samarbejder vi tidligere har lavet

For eleverne er det vigtigt at opleve en sammenhæng mellem faget kristendomskundskab og den kultur og historie, de selv er en del af. På den baggrund samarbejder kirken hvert år med skolerne i Lind fx om tværfaglige projekter.

Kirken og præsterne kan vise børnene, hvordan kristendommen og dens kultur leves ”ude i virkeligheden”, så her kan skolen komme ud af klasseværelset, hen til hvor det faktisk sker.

Foto: Anders Frank