Samtaler

Når man har brug for en at tale med, kan det måske være godt at have en samtale med en præst. Vi kan alle miste livsmodet og livsglæden eller på anden måde være i krise.

Samtale med en præst bliver også kaldt sjælesorg. Det betyder ”omsorg for sjælen”. Sjælesorg drejer sig om hele menneskelivet og er ikke kun et spørgsmål om tro. Præstens rolle er at lytte, være medmenneske og måske trøste, men det er ikke at være terapeut. Det kan være godt at tale med en præst, når det handler om at forsøge at komme overens med det i livet og i tilværelsen, som ikke kan ændres, og derpå finde mod og styrke til at ændre det, som kan ændres.

Med præsten kan man tale om alt. Præsten har tavshedspligt med alt, hvad der bliver betroet. Det gælder over for alle. Derfor kan man altid være sikker på, at fortrolige ord, der er sagt i en samtale med præsten, ikke kommer videre.

Enhver kan henvende sig til sin præst og bede om at få et besøg. Man skal ikke være bange for at ”tage præstens tid”, for det er en del af præstens arbejde at tage ud og snakke med folk, der har brug for det. En samtale med præsten er altid gratis.

Sognets præster står til rådighed, hvis man har brug for en samtale. Man kan altid ringe og aftale tid. Vi besvarer også gerne breve og e-mails, hvis nogen foretrækker det.

Ulla Kristiansen
Dorte Kirkegaard

Ulla Kristiansen

Sognepræst (Kirkebogsførende)