Sogneaftener i Lind Sognehus

 
 

 

 

 

 

 

Sogneaftensudvalget består af:

 

Dorte Kirkegaard, Fmd. , Tlf.: 97 12 58 70 - 24 67 61 66

Connie Jakobsen, Grigsvej 22, 7400 Herning, Kass. Tlf.: 97 12 56 96  

Søren Holm, Lumbyesvej 2, 7400 Herning. Tlf.: 97 12 98 33  

Hanna Baadsgaard Rahbek, Langtoften 31, 7400 Herning Tlf.: 21 63 07 79

Kirsten Nielsen, Akelejevej 14, Høgild, 7400 Herning Tlf.: 21 66 25 54

Marianne Jørgensen, Griegsvej 5, 7400 Herning Tlf.: 97 12 56 96

Egon Johannesen, Anne Mariesvej 1, 7400 Herning Tlf.: 97 12 73 39

Aage Vingborg, Sibeliusvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 97 02

 

 

 

Sogneaften i Lind Sognehus

Torsdag den 4. oktober kl. 19.30:

Trine Kofoed, hospitalspræst ved

Regionshospitalet i Viborg og

sognepræst ved Søndermarkskirken.

”Hvad har påsken med mig at gøre? Eller kys det nu det satans liv og grib det, fang det, før det er for sent”

I sit arbejde som hospitalspræst møder Trine Kofoed mennesker, der på en eller an-den måde er faldet og har slået sig på livet, og det kan være meget svært at rejse sig igen, hvis det kun skal ske ved egen kraft. Det er hendes erfaring, at blandt andet Bibelens fortællinger kan være hjælpsomme i den proces. Popsange og klicheer er også hjælpsomme. For fælles for dem alle, og især for Bibelens univers er, at det er billeder af menneskeliv, og hvordan man er menneske i dette Gudgivne liv som men-neske blandt mennesker. Og at det også er muligt, at bedst som man tror, at tingene er ved at falde fra hinanden, så kan det være lige netop er der, hvor tingene falder mest på plads.

Sogneaften i Lind Sognehus

Torsdag den 1. november kl. 19.30:

Musikalsk underholdning og fællessang.
Rasmus Skov Borring, pianist,
komponist og foredragsholder.

”Musikalsk underholdning og fællessang”

Oplev glæden ved fællessang akkompagneret af rytmisk klaver i et udvalg af forskellige tiders tekster og kompositioner fra Højskolesangbogen kombineret med fortællinger om sangene. Rasmus Skov Borring inviterer indenfor i sit arbejde med formidlingen af fællessange, der indeholder både velkendt og nyt materiale. Rasmus er vokset op i efterskoleverdenen. Han er optaget af at holde den danske sangskat levende og gøre den tilgængelig for nye generationer og har gennem de seneste år været komponist bag en række nye fællessange, bl.a. tonerne til ”Gi’ os lyset tilbage” –efterskolernes landsstævnesang, som i 2015 landede på en tredje-plads på DR’s Top 50 over danskernes foretrukne sange. Rasmus interesserer sig for at skabe både en relevant formidling samt en æstetisk dimension i musikken og har med sit sangforedrag optrådt i mange sammenhænge i kultur-og foreningslivet lan-det over.

Sogneaften i Lind Sognehus

Peter V. Legarth, professor emeritus,

dr. teol.

Torsdag den 7. februar kl. 19.30:

”Når smerten truer troen på Gud”

Forfatteren Jacob Paludan fortæller, at da Jørgen Stein kom i livsfare på en tømmer-flåde, måtte han indse, at den hyggelige Gud, som han havde lært at kende i skolen, ikke hjalp ham. Mange har i krisesituationer haft lignende erfaringer af skuffelse og nederlag i troen på Gud. Troen skulle være en hjælp, men det var den ikke. Hvis Gud er en virkelighed, hvorfor er han det så ikke, når alt bryder sammen? Hvad er der galt? Foredraget vil ud fra personlige erfaringer fremlægge nogle tanker om det at tro på Gud, når Gud synes tavs og fraværende. I den kristne tro bekender vi, at Gud er en levende virkelighed. Det kan være svært at holde fast i en sådan tro, når det hele bryder sammen for en.

Sogneaften i Lind Sognehus

Torsdag, den 7. marts kl. 19.30: Charlotte Rørth, journalist og forfatter.

”Jeg mødte Jesus”


I sit personlige og tankevækkende foredrag agerer Charlotte Rørth værtinde for de mange tabunedbrydende debatter, vi ser herhjemme, hvilket også er formålet med hendes bøger. I sin første bog ”Jeg mødte Jesus –bekendelser fra en modvillig troen-de” og i den anden ”Vi mødte Jesus –og hvad kommer det andre ved?”, fortæller Charlotte om sit og andres personlige møde med guddommelige begivenheder, der normalt ikke kan forklares ud fra vores logiske og rationelle sind.Foredraget tager særligt afsæt i bogen ”Jeg mødte Jesus”, der handler om Charlotte selv. Hun var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da Jesus bogstaveligt talt viste sig for hende og talte til hende i et sakristi i byen Úbeda i Spanien. Oplevelsen var et mentalt og fysisk lynnedslag, der tvang hende til at tage sit moderne rationelle liv op til overvejelse, og som hun derefter skrev bogen omkring

Sogneaften i Lind Sognehus

Torsdag, den 4. april kl. 19.30: Familie på farten v. Anne Grethe Trangbæk og Helge Rude Kristensen.

”Familie på farten –vandring for livet”

Helge lovede at gå hjem fra Nordkap, hvis naboen holdt op med at ryge. Naboen blev røgfri, og Helge på 69 år snørede vandrestøvlerne. På 73 dage gik han den 3500 kilo-meter lange vej fra Nordkap hjem til Give. Undervejs var Anne Grethe i den gamle Landcruiser hans uundværlige støtteteam. Foredraget er ikke bare en palet af smuk natur og spændende mennesker, men også en varm fortælling om, at når to står sammen, så bliver det umulige muligt. Også at samle over 200.000 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse. Anne Grethe er mor på fuld tid og pædagog. Helge er drømmer på fuld tid, arbejdsmand og forfatter, og så holder de begge to spændende foredrag over hele landet.

I kaffepausen afholdes generalforsamling!