Koncertprogram 2017 - 2018

I koncertudvalget bestræber vi os på at ramme bredt indenfor forskellige genrer.

Udvalget består af Organist Elena Vas Andersen samt fra menighedsrådet Kirsten Nielsen og Hanne Thorsen.

Eventuelle spørgsmål/ideer kan rettes til Elena Vas Andersen på tlf.: 97 19 89 00 - 40 18 19 28

Julekoncert i Lind Sognehus 10. dec. 2017 kl. 16. - 17.

MandHatten
Lind julekor

Kom til julekoncert i Lind Sognehus

Anden søndag i advent, kl. 16 -17.

Lokale, sangglade mænd og kvinder har øvet siden oktober til denne koncert under kyndig ledelse af organist Elena Vas Andersen.

Hør også gæstekoret: MandHatten.

MandHatten er et vokalensemble af 12 velsyngende og oplagte mænd med hat. De optræder både som koncertensemble og som underholdende indslag ved konferencer og fester.

MandHatten optræder a capella med entusiasme og god energi. Fælles for deres program er selvfølgelig fokus på håb, lys og glæde og samvær. Repertoiret spænder vidt både genre- og stilmæssigt fra jazz, klassisk, folk og renæssancemusik til etniske og nordiske sange. De kommer også vidt omkring geografisk. En blandet buket af danske, spanske, engelske og amerikanske julesalmer, Sydafrikanske lovsange samt en folketone fra Norge.

De lægger vægt på publikumskontakten og optræder derfor uden noder og med enkel koreografi. Overskud, musikalsk engagement og det overraskende er en selvfølge.

Sammen med det lokale julekor skal de synge Dejlig er Jorden.

Efter koncerten er der lidt til ganen, frugt, vin og snacks.

Kom i julestemning og hør julesange og -salmer, Christmas carols og gospelsange.

Gratis adgang

Zenobia

Zenobia giver koncert i Lind Sognehus

Zenobia er veletablerede fortolkere af den danske sang-, salme- og visetradition. De tre kvinder, alle oprindeligt fra området nær Egtved i Jylland, har spillet hundredvis af koncerter siden 2007. Trioens koncerter er musikalske oplevelser, bundet sammen af fortællinger om sangene, refleksioner om at leve et liv i nutiden med et soundtrack af gamle ord og toner, og om balancen mellem fornyelse og bevarelse. Den 15/11 2018 besøger de Lind Sognehus.

Fra ung til voksen

Zenobia blev til i sommeren 2007. Anledningen var en eksamenskoncert på musikkonservatoriets folkemusiklinje, hvor gruppens harmonikaspiller Mette Kathrine Jensen Stærk afsluttede sin uddannelse. Den danske sangskat har de tre kvinder med hjemmefra. De har fra starten suppleret hinandens musikalske særkender fornemt, og har over det forgangne årti skabt en fælles tilgang til musikken og ordene, der har været med på deres rejse fra ung til voksen.

Anmelder-roser til nye sange

Trioen har solgt over 10.000 eksemplarer af deres første tre plader. De tre plader rummer sange fra den danske højskoletradition, fra vores fælles folkemusikarv og fra vores salmebøger. Men på alle pladerne har der også været bud på at videreføre den tradition; enkelte nye sange og melodier har været at høre på indspilningerne - og i koncerterne - gennem det forgangne årti. Med den seneste udgivelse “Blot en Ild” (GO’ Danish Folk Music, 2017), har trioen ført bevægelsen igennem, og udsendt plade med nye melodier og tekster, som både publikum og anmeldere har taget meget flot imod.

Forståeligt stolte og glade over de fine skudsmål turnerer Zenobia i 2018 med sangene fra ”Blot en Ild” rundt om i hele Danmark, og supplerer det materiale med kendte sange, i den særlige stil trioen har gjort til deres. Som sangerinden Louise Støjberg retorisk spørger med et af sine velkendte smil: “Forskellen på tradition og museum er vel bl.a. at man også nogle gange skriver nye sange?”

Oplev Zenobia live

Zenobia koncert kl. 19.30-21.30, den 15. november 2018 Lind sognehus. Publikum kan glæde sig til en engagerende fortælling om tre musikere, der er rundet af den danske sangs ord og toner, og som nu selv væver deres liv og musik ind og ud af traditionen. Trioen er forrygende til at skabe et intenst musikalsk rum mellem sig selv og publikum, og de formår at gøre deres optrædener både nærværende og underholdende.

Billetter á kr. 100,00 kan købes ved henvendelse til kirkekontoret: tlf. 97 12 73 12