Lind Genbrugsbutik

Svinget 1, Lind, 7400 Herning

Tlf. til butikken: 97 22 56 36

Kontaktperson Hanne Christensen tlf.: 40 85 45 19

I Genbrugsbutikken finder du rigtigt meget smart tøj, ting og sager, bøger, møbler m.m.

Kom indenfor, og bliv overrasket over det store udvalg, de lave priser, og de flinke medarbejdere.

Har du selv brugte, brugbare ting, du ikke bruger mere, så giv det til Lind genbrugsbutik, og husk, vi vil helst have det i åbningstiden.

Når du handler i genbrugsbutikken, støtter du Kirkens Korshærs sociale arbejde blandt vanskeligt stillede mennesker i Herning, samt Rind sogns mellemkirkelige arbejde, der støtter vores venskabsmenighed og et børnehjem i Lutsk, Ukraine.

Butikken drives udelukkende af frivillige, hvor nogle har været med siden vi startede i 2002. Der er i dag 40 - 50 frivillige tilknyttet.

Arbejdsopgaverne er forskellige, og drejer sig fx om at stå i butikken, sortere det tøj og de ting, som hele tiden bliver afleveret, prismærke det, sætte det på plads, eller kørsel rundt til folk, som ikke selv kan donere. Nogle har også særlige områder i butikken de tager sig af, fx bøger, DVD’er, legetøj eller tøj. Andre er bare lidt her og der.

Man arbejder i hold på 2-4 personer og kun 4 timer en gang om ugen, så der er to hold på arbejde på en dag.

Man er del af et fællesskab, og får snakket med mange i løbet af en arbejdsdag og hygget sig. Nogle er blevet opfordret af andre frivillige, eller af præsten, hvis man er blevet alene, andre har bare meldt sig, fordi de altid har drømt om at stå i en genbrugsbutik. Der er altid kaffe på kanden i ”biblioteket” til kunderne og personalet. Vi har er ikke så mange mænd med, men der kan sagtens være flere.

Vil du give en hånd med, så kontakt Hanne Christensen tlf. 40 85 45 19, eller kig ind.

Formål

Formålet med butikken er at samle penge ind, dels til Kirkens Korshærs sociale arbejde i Herning, og dels til sognets mellemkirkelige arbejde i Østeuropa.

www.kirkenskorshaer.dk

Baggrunden for arbejdet med venskabsmenigheden i Ukraine var et ønske fra en lille gruppe menneskers side om, efter Sovjetunionens opløsning i 1991 og efterfølgende åbning af østblokken, at etablere et samarbejde med østeuropæiske menigheder. Siden 2000 har vi haft kontakt med den tyske evangeliske lutheranske menighed i byen Lutsk. Der støtter vi menigheden i det overvejende ukrainsk-ortodokse land, og et børnehjem. Det er folk, som ikke har så meget, som vi i Danmark.

Vores møder i Rind Sogns Mellemkirkelige Arbejde i Østeuropa er åbne for alle som har lyst til at lytte og kommenterer, vi har 4 møder om året, oktober, december, februar og april i Genbrugsbutikken.

Billeder fra Lind Genbrugsbutik